Vitamina C este un nutrient hidrosolubil esențial (nu poate fi produs și stocat de organism) - este necesar aportul extern din alimente și/sau suplimente alimentare.

Contribuie la:

  • funcționarea normală a sistemului imunitar și în timpul și după exerciții fizice intense
  • formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a oaselor, cartilajelor, pielii, gingiilor, dinților
  • metabolismul energetic normal
  • funcționarea normală neuro-psihică
  • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  • regenerarea formei reduse de vitamina E
  • reducerea oboselii și extenuării
  • creșterea absorbției fierului

Detalii despre rolurile fiecărei vitamine în organism și alimente bogate în vitamine găsiți în Ghidul pentru Alimentație Sănătoasă elaborat de Societatea de Nutriție din România.

DESCOPERĂ VITAMINE BENEFICE PENTRU SĂNĂTATE

Beneficiile dovedite științific ale suplimentării cu vitamine*

* Mențiunile de sănătate au fost preluate conform terminologiei utilizate pe site-ul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA).