Vitamina B2 (riboflavina) este un nutrient hidrosolubil esențial (nu poate fi produs și stocat de organism în cantități suficiente) - este necesar aportul extern din alimente și/sau suplimente alimentare.

Contribuie la:

  • metabolismul energetic normal
  • funcționarea normală a sistemului nervos
  • menținerea membranelor mucoase normale
  • menținerea globulelor roșii
  • menținerea pielii și a vederii normale
  • metabolismul normal al fierului
  • protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ
  • reducerea oboselii și extenuării

Detalii despre rolurile fiecărei vitamine în organism și alimente bogate în vitamine găsiți în Ghidul pentru Alimentație Sănătoasă elaborat de Societatea de Nutriție din România.

DESCOPERĂ VITAMINE BENEFICE PENTRU SĂNĂTATE

Beneficiile dovedite științific ale suplimentării cu vitamine*

* Mențiunile de sănătate au fost preluate conform terminologiei utilizate pe site-ul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară (EFSA).