Magneziu
Magneziul este un nutrient esențial (nu poate fi produs de organism) - este necesar aportul extern din alimente și/sau suplimente alimentare.
Contribuie la:
- reducerea oboselii și extenuării
- echilibrul electrolitic
- metabolismul energetic normal
- funcționarea normal neuro-psihică
- funcționarea normală a mușchilor
- sinteza normală a proteinelor
- menținerea oaselor normale
- menținerea dinților normali
- procesul normal de diviziune celulară
Detalii despre rolurile mineralelor în organism și surse de alimente bogate în minerale găsiți în Ghidul pentru Alimentație Sănătoasă elaborat de Societatea de Nutriție din România.
În cazul unei alimentații dezechilibrate, care nu poate furniza necesarul de minerale de care organismul are nevoie sau în cazul persoanelor care suferă de malabsorbție, malnutriție, care au avut intervenții chirurgicale în sfera digestivă (ex.: intervenții bariatrice), care au afecțiuni consumptive (ex. afecțiuni hepatice, cardiovasculare, cancer), se poate recomanda suplimentarea cu minerale.
Conform Directivei 46/2002 a Uniunii Europene, suplimentele alimentare care au în compoziţie vitamine şi minerale singure sau în combinație, trebuie să conţină vitamine şi minerale în cantităţi semnificative, adică un minimum de 15% din Doză Zilnică Recomandată (DZR).
Detalii despre DZR găsiți aici.