Cine poate consuma suplimente alimentare?
SUPLIMENTELE ALIMENTARE POT FI CONSUMATE DE URMĂTOARELE CATEGORII:
Persoane sănătoase care doresc să își mențină starea de sănătate:
-
persoanele care necesită un aport extern crescut de micronutrienți datorită unor cerințe nutriționale specifice – ex. sportivii sau persoanele care practică activități fizice intense, vârstnicii, femeile însărcinate, vegetarienii, veganii.
-
persoanele care au un stil de viață dezechilibrat, caracterizat prin: alimentație necorespunzătoare (consum frecvent de alimente procesate), exces de alcool, tutun, stres cronic, poluare. Persoanele cu diverse tulburări sau afecțiuni, precum malabsorbție, malnutriție, care au suferit intervenții chirurgicale, în special din sfera digestivă etc.
În cazul persoanelor cu afecțiuni cronice, administrarea suplimentelor alimentare se va face la recomandarea medicului, farmacistului sau a consultantului de specialitate care, pe baza istoricului medical va asocia sigur și eficient suplimentele alimentare cu tratamentele alopate urmate de acești pacienți.
Medicina integrativă implică o abordare multidisciplinară și colaborativă a sănătății, care presupune aplicarea celor mai bune practici din diferite sisteme de asistență medicală. Cu alte cuvinte, experți medicali cu diverse specializări stabilesc strategii de tratament complementare și personalizate, ce includ tipuri variate de terapii (medicamente, suplimente, diverse terapii etc), în beneficiul pacientului. Detalii despre principiile medicinei integrative aici